ویژگی سیستم روشنائی آشپزخانه برای افرادنخاعی

 

   
   

www.isaarsci.ir

   

 

 

 




برای افرادی که مشکل بینائی دارند ، کم بودن نور آشپزخانه نه تنها مناسب نخواهد بود،بلکه می تواند خطرناک هم باشد. از سوی دیگر روشنائی زیاد نیز می تواند خطرناک باشد،بنابراین باید از بکاربردن سطوح براق هم پرهیز نمود.اگر شما با نور زیاد مشکلی ندارید، سعی کنید بیشتراز نور طبیعی استفاده کرده و ازبکاربردن پرده خودداری نمائید. روشنائی موضعی که می تواند بر روی یک نقطه یعنی منطقه کار متمرکزشود، خیلی مناسب است. اما درمجموع می توانید از سیستم های روشنائی رو به پائین ، سیستم روشنائی فلورسنت بدون قاب ، لامپهای با زاویه های متوازن یا سیستمهای روشنائی دیواری که قابلیت چرخاندن دارند،استفاده کنید.

کلید وپریزهای برق

درصورتی که دست های فرد محدودیت حرکتی داشته باشد، باید از کلیدهای دارای شاسی های اهرمی یا صفحات حساس به تماس استفاده شود. سیستم هایی که با کشیدن ریسمان روشن وخاموش می شوند، ممکن است برای افرادی که مشکل دسترسی دارند مفیدباشند، اما نمی توان از آنها درمجاورت فضاهای تنگ صفحه گاز استفاده نمود.اگر کسی مشکل بینائی داشته باشد،بایداز کلید وپریزهای چراغ دار یا انواعی که رنگ آنها بارنگ زمینه کنتراست دارند ،استفاده نماید. لازم نیست که حتما" پریزها درست در بالای صفحات هود یا بالای پیشخوانها نصب شوند. بلکه می توان آنها را درجاهائی تثبیت نمود که به آسانی دردسترس باشند.احتمالا" در پهلو یا جلوی پیشخوان جای مناسبی برای آنها است.

برای افرادی که دچار لرزش دست هستند، بهتراست ازپریزهای دوبل استفاده نشود. استفاده از پریزهای رنگی برروی دیوارها برای کسانی که مبتلا به ناراحتی بینائی هستند، آسانتراست.

کسانی که دستهای آنان قدرت گیرایی کمی دارد، بهتراست که از کلیدهای دارای دستگیره استفاده نمایند. چنانچه فرد با مشکل بینائی مواجه است، باید ازپریزهای دارای رنگهای مختلف استفاده نماید.

چندنکته مهم

- ازلامپ های با طول عمربالا استفاده کنیدتا لازم به تعویض زودبه زود آنها نباشید.
- به دلایل ایمنی، از نصب پریزهادربالای صفحه گاز یا سینک طرفشوئی خودداری کنید.
- کلیدهای دایمر(که قابلیت افزایش و کاهش روشنائی رادارند) برای افرادی که مبتلا به مشکلات بینائی بوده و همراه با سایرافراد سالم زندگی می کنند، مفیدهستند.

 

****



منبع: مقاله :
ویژگی سیستم روشنائی آشپزخانه برای افرادنخاعی " –ترجمه : مهندس عباس كاشي- (ohealth2007@yahoo.com) –
انتشار : مركز ضايعات نخاعي جانبازان -بهمن ماه 1388 برگرفته از : http://www.ricability.org.uk

 

 

 

 

   

 

 

بازگشت به صفحه اصلی  

 

 

 

 

 

 

براي اطلاع از به روز رساني سايت  مشترك  شويد

 
 





Powered by WebGozar

 

 

 

مرکز ضايعات نخاعی جانبازان

 مهرماه  هزار سيصد و هشتاد و چهار

info@isaarsci.ir

Copyright © 2005  Isaarsci  Website . All rights reserved