مهمترین آزمایشات و معاینات مورد نیاز برای افراد نخاعی مبتلا به دیابت

www.isaarsci.ir

   
         

 

 

 

 

 


افراد نخاعی که مبتلا به دیابت هستند نیز همانند سایر افراد می توانند با کنترل دیابت خود به خوبی یک زندگی فعال داشته باشند . اما به طور کلی کسانی که دیابت دارند ، برای اینکه بتوانند با خیال راحت به زندگی خود ادامه دهند ، بایستی یکسری ویزیتها و آزمایشات خاصی را که با دیابت ارتباط دارند را به صورت دقیق و منظم انجام داده و اقدامات ضروری مربوط به آنها را پیگیری کنند .

 این پیگیری ها و ویزیت ها دارای یک مزیت بزرگ دیگر نیز هستند :


- اول اینکه باعث می شوند شما از پزشک یا پرستارتان سووالات بیشتری را بپرسید.

- دوم اینکه چیزهای بیشتری را در مورد دیابت یاد می گیرید ومطلع می شوید که چگونه آن را به خوبی کنترل کنید .

اقدامات مورد نیاز برای افراد دیابتی


به طور کلی اقداماتی که یک فرد دیابتی باید بطور مرتب ومنظم به آن توجه خاصی داشته باشد ، از این قرارند :


1) داشتن یک برنامه منظم برای مراجعه به پزشک :
اگر دیابت دارید باید ، به طور مرتب وطبق یک برنامه زمان بندی شده ی منظم به پزشک تان مراجعه کنید :

معمولا" مراجعه به پزشک باید هر حداقل 3 الی 6 ماه یکبار انجام شود .

2) معاینات ضروری هنگام مر اجعه به پزشک


در طی مراجعه به پزشک ، باید بررسی ها و معاینات لازم در خصوص موارد زیر در مور د شما انجام شود :
- اندازه گیری دقیق فشار خون و کنترل آن
- اندازه گیری وزن
- معاینه پاها


3) مرا جعه به دندانپزشک :
هر 6 ماه یکبار باید به دندانپزشک مراجعه شده و معاینه ی کامل از دندان های شما به عمل آید .


4) مراجعه به چشم پزشک :
برای بررسی وضعیت چشم های خود باید حداقل یک بار در سال به چشم پزشک مراجعه کنید . اگر به دلیل دیابت ، مشکلات چشمی داشته باشید ، به احتمال زیاد باید تعداد دفعات مراجعه خود را افزایش داده و این موضوع را با جدیت بیشتری دنبال کنید .


5) معاینه ی پاها
معاینه ی پاها باید حداقل سالی یکبار انجام شود  و پزشک تان هنگام معاینه آنها باید وضعیت و رفلکس آنها را بطور دقیق بررسی کرده و آنها به خصوص از نظر وجود زخم ها ، پینه ها و عفونت ها کاملا" را معاینه کند .

 همچنین با استفاده از یکسری از تجهیزات خاص ، وضعیت حس آنها را بررسی کند . از آنجایی که بیشتر افراد نخاعی در ناحیه پاهای خود فاقد حس هستند ، معاینه پاها از اهمیت فوق العاده زیادی برخوردار است .


اگر پاهای شما از قبل دچار زخم شده ، زمان معاینه پاها باید حداقل هر 3 تا 6 ماه یکبار انجام شود . بهترین کار این است که از پزشکتان بخواهید تا زمان تکرار مراجعات شما را تعیین کند .


6) آزمایش هموگلوبین A1C خون (HbA1C)

این آزمایش می تواند وضعیت سطح قند خون شما را در طی یک دوره سه ماهه نشان دهد و در واقع شما متوجه می شوید که در طول این دوره تا چه حد توانسته اید قند خون تان ر ا کنترل کنید .


در شرایط طبیعی سطح این هموگلوبین باید کمتر از 6 درصد باشد. بنابراین دراکثر افراد مبتلا به دیابت سطح HbA1c باید کمتر از 7٪ داشته باشد . اما اعداد بالاتر از این حد به این معنی است که کنترل دیابت به خوبی انجام نشده است .


7) آزمایش کلسترول خون

در آزمایش کلسترول خون ،میزان سطح کلسترول و تری گلیسیرید موجود در خون شما اندازه گیری می شود . این آزمایش باید در شرایط خاصی انجام شود ، به این صورت که باید کاملا" ناشتا باشید ( معده تان کاملا" خالی باشد ) و در طول شب قبل از آزمایش ، نباید چیزی خورده باشید .


افراد بزرگسالی که مبتلا به دیابت نوع 2 هستند ، باید این آزمایش را در هر سال انجام دهند . بدیهی است افرادی که کلسترول دارند یعنی میزان کلسترول خون آنها بالاتر از حد مجاز است ، لازم است این آزمایش را بیشتر انجام دهند .


8) آزمایشات مربوط کلیه ها

ساده ترین آزمایشی که برای بررسی وضعیت کلیه ها انجا م می شود ، آزمایش ادرار است . در شرایط معمولی باید سالی یکبار آزمایش ادرار از شما به عمل آید . در این آزمایش وضعیت پروتئینی به نام " آلبومین " در ادرار مورد بررسی قرار می گیرد .


اگر کلیه های کسی در اثر دیابت دچار آسیب دیدگی شده باشد ، مقدار زیادی ازاین پروتئین در ادرار دیده می شود . البته سطح این پروتئین در ادرار ممکن است بنا به دلایل دیگری بالاتر هم برود .


در هر حال در شرایط طبیعی باید حداقل سالی یکبار ، از نظر بررسی وضعیت کلیه ها تحت معاینه قرار بگیرید .
 


****

 

منبع : مقاله " مهمترین آزمایشات و معاینات مورد نیاز برای افراد نخاعی مبتلا به دیابت " ترجمه و تنظیم : مهندس عباس کاشی email :  ohealth2007@yahoo.com       –انتشار : مرکز  ضایعات نخاعی -   مرداد ماه سال 1391- برگرفته از :http://www.nlm.nih.gov  

 

 
 

 

 

 

 

بازگشت به صفحه اصلی  

 

 

براي اطلاع از به روز رساني سايت  مشترك  شويد

 
 





Powered by WebGozar

 

 

 

مرکز ضايعات نخاعی جانبازان

 مهرماه  هزار سيصد و هشتاد و چهار

info@isaarsci.ir

Copyright © 2005  Isaarsci  Website . All rights reserved