طراحی و ساخت دستگاه هوشمند ایمن بد سور جهت

کاهش آسیب زخمهای فشاری توسط مخترع جوان ضایعه نخاعی

 

 

   
   

www.isaarsci.ir

   

 

 

 

 


 


آقای فرزاد سلیمی طاری در سن ۱۰ سالگی در هنگام باز گشت از مدرسه به منزل به علت تصادف ضایعه نخاعی گشته و در حال حاضر رشته تحصیلی ایشان مهندسی برق الکترونیک می باشد .


آقای فرزاد سلیمی که خود نیز سالیان سال بدلیل فعالیت روزمره زندگی با مشکل بزرگ زخم بستر و پیامدهای آن در گیر بوده است در جهت کاهش آسیب و بروز زخم و روند بهبود زخم در اثر نشستن طولانی مدت در سال ۱۳۹۰ دستگاه ایمن بدسور را طراحی و با شماره ۷۴۸۷۶ به ثبت رسانده است .


زخمهای فشاری که به نام زخم بستر نامیده می شود در بیمارانی که به علتی دچار بی حرکتی شده اند عارضه ای مهم به شمار می رود . علت عمده ایجاد زخم بستر مربوط به وجود فشار طولانی مدت بر روی پوست ومتعاقب آن عدم خونرسانی به این عضو است . بنابراین زخم فشاری عبارت از ناحیه نکروزه ای است که در نتیجه فقدان جریان خون کافی به آن ناحیه دراثر فشار ایجاد می شود .


از نظر پاتوفیزیولوژی سه عامل در پیدایش زخمهای فشاری موثرند شدت فشار و فشار لازم جهت بسته شدن مویرگها ، طول مدت فشار و تحمل بافت .

فشار بیش از ۳۲ میلی متر جیوه سیستم مویرگی شریانی-وریدی که مسئول تغذیه بافتها و دفع مواد زائد از آنها می باشد را مسدود می کند و در نتیجه موجب آنوکسی(Anoxia) و یا ایسکمی (Ischemia) بافتی می گردد . بدین ترتیب وضعیت متابولیسم بافت که بطور طبیعی به میزان دریافت اکسیژن از خون و دفع مواد حاصله از متابولیسم و دی اکسیدکربن بستگی دارد را متحمل ساخته و در نتیجه موجب متابولیسم بی هوازی و پیدایش حالت اسیدوز بافتی گردیده متعاقب آن نفوذپذیری مویرگها افزایش یافته و باعث ایجاد تورم و سرانجام سبب مرگ سلولی می شود و در نهایت به صورت زخم فشاری تظاهر پیدا می کند .

به طور خلاصه میتوان گفت :


فشار ، کاهش یا قطع خونرسانی به پوست یا بافتهای زیرین ، اختلال وضعیت متابولیسم بافت ، آنوکسی و ایسکمی بافت ، نکروز بافتی ، خراشیدگی و زخم ، تهاجم میکرو ارگانیسم ها، عفونت ، درگیری بافتهای زیرین شامل فاسیا، ماهیچه و استخوان .


فردی که به مدت طولانی می نشیند یا دراز می کشد مستعد زخم های فشاری است و شایع ترین محل زخم های فشاری ، استخوان ساکروم و دنبالچه می باشد .

فردی که می تواند درد و فشار را احساس کند متقابلا در پی این درد و احساس فشار خود به خود جابه جا می شود و تغییر پوزیشن می دهد و یا از دیگران تقاضای کمک می کند اما فردی که حس درکش در مقابل درد و فشار کاهش می یابد در معرض خطر زخمهایی فشاری قرار می گیرد .


بنابراین یکی از راه های کاربردی در جلوگیری از زخم های فشاری و پیامدهای بعد از آن تغییر پوزیشن در زمان های معین می باشد اما به دلیل بی اهمیت شمردن آن به دلایل مختلف از قبیل نا آگاهی از شرایط موجود و فراموشی برای تغییر پوزیشن و دیگر عوامل توسط فرد دارای معلولیت حرکتی و حسی و سالمندان ، در نهایت منجر به زخم فشاری می گردد .

دستگاه ایمن بدسور وسیله ای است هوشمند که می توان آن را در انواع تشک ویلچیر ، نشیمنگاه ویلچر ، تخت خواب و کفش های طبی ( بریس ) افراد ضایعه نخاعی تعبیه کرده تا در فواصل زمانی معین از طریق صدای آلارم و لرزش ویبره و چراغ چشمک زن دو رنگ فرد را هوشیار نماید تا اقدام به تغییر پوزیشن ( برداشتن فشار از روی سطح ) خود نماید .

با استفاده از این روش مدت زمان نشستن دو برابر شده و عامل ایجاد زخم های فشاری (نشستن طولانی مدت و فشار مداوم) بروز نمی کند .

دستگاه ایمن بدسور مورد تایید مراکز زیر می باشد :
– مرکز تحقیقات توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
– امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور
– انجمن معلولان ضایعات نخاعی استان تهران


امید است با همکاری و هم فکری یکدیگر پلی در جهت رسیدن به قله برای همگان بسازیم .


 

منبع  :مطالب كوتاه آسيب نخاعي با عنوان "     طراحی و ساخت دستگاه هوشمند ایمن بد سور   " برگرفته از  سایت -انجمن معلولین ضایعات نخاعی استان تهران

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بازگشت به صفحه اصلی  

 

 

 

 

 

 

براي اطلاع از به روز رساني سايت  مشترك  شويد

 
 





Powered by WebGozar

 

 


مرکز ضايعات نخاعی جانبازان
 يكم مهرماه هزار سيصد و هشتاد و چهار
Copyright ©2005-2013 Isaarsci.ir
[ info@isaarsci.ir
]