طرح خلاقانه مشارکت در ارسال مطالب آموزشی آشنایی با آسیب نخاعی از طریق پست الکترونیک

 
ویژه دومین کنفرانس اینترنتی آموزش  جامعه در خصوص  مشکلات و توانمندی های افراد دچار  آسیب نخاعی

 

 

با هدف

ارتقاء آگاهی های  جامعه  در جهت پیشگیری از آسیب نخاعی و تلاش در جهت توانمند سازی  افراد دچار آسیب نخاعی

 

 

 

   
   

www.scia.ir

www.isaarsci.ir

   

 

 

 


 

 

بسیاری  از ما بارها با افرادی  روبرو شده ایم که بر روی  صندلی چرخدار تکیه زده  و در شهر با سختی و مرارت جابجا می شوند . شاید بارها نیز  این سوال در ذهن شما پدید آمده است  که چه عواملی  موجب بروز این حادثه شده است  ؟

بخشی  از افرادی که بر روی  صندلی چرخدار تکیه زده اند از آسیب نخاعی  رنج می برند . زیرا در اثر صدمات  وارده  به نخاع،   بخش  های  زیادی از اندام های آنان  دچار فلجی می شوند  و اینکه این صدمه به کدام قسمت نخاع وارد شده است  این فلجی از قسمت گردن تا  کمر  متفاوت خواهد بود  .

هنگامی که  فرد سالمی  دچار آسیب نخاعی می شود  گویی دنیا برای او چهره دیگری پیدا می کند ، اگر تا دیروز می توانست به راحتی از یک جوی آب به راحتی  عبور کند ، اکنون این جوی آب برای او به یک مسئله  مهم  تبدیل می شود و این تازه آغاز  مشکلات است . 

 فلج شدن بخشی از اندام ها موجب می شود که او در  هر لحظه مستعد ابتلا به عوارض  محتلف شود ، برای مثال ، یکی  از عوارض  ناشی از آسیب نخاعی ،   زخم فشاری  است . گاهی این زخم ها به قدری وسعت می  یابند که دیدن آنها برای  هر کسی تحمل پذیر نیست .بسیاری از اندام های انسان چون از نخاع  عصب گیری می کنند دچار مشکل شده  و مشکلات فراوانی را برای این فرد ایجاد می کنند  ،  به گونه ای  که  برای کمک به چنین شخصی حتی  کادر پزشکی  نیز باید دارای تجربیات  کافی  باشد .

در همان ابتدا به علت این اتفاق سخت فرد دچار افسردگی  شدید  می شود و گذر از این مرحله نیازمند یاری  و مشاوره های فراوان است  و پس  از آن ، فرد باید به پیشواز صندلی  چرخدار برود و برای همه عمر با او دوستی  کند .  به خاطر مشکلاتی که برای تردد این افراد رخ می دهد  ،  بعضی از این عزیزان  تصمیم می گیرند  که مدت های طولانی در اتاق های خود باقی  بمانند و از پنجره اتاق خود نظاره گر شهر باشند .

هر کسی در معرض  ابتلا به آسیب نخاعی  است و یک حادثه ممکن است چنین سرنوشتی را برای انسان رقم بزند . اکنون این سوال پیش روی ماست  ، براستی ما تا چه حد در شناخت این عارضه کوشیده ایم تا هم از وقوع آن پیشگیری کنیم  و هم به یاری  افراد آسیب نخاعی  پرداخته و شرایط جامعه را برای حضور آنان مهیا نماییم   تا این قشر باارزش  با قدرت در جامعه  حضور یافته و پس  از توانمند شدن  ، در جهت سازندگی  جامعه  تلاش  نمایند .

 پیش بینی می شود  حدود شصت هزار  نفر در جامعه ایران دچار آسیب نخاعی  هستند اما به علت  ضعف در مناسب سازی   شهرها و گران بودن هزینه های زندگی وتردد   ،این قشر زحمت کش   قادر به حضور فعالانه در محیط شهرها نیستند و به همین خاطر بسیاری  از مردم تصور می کنند  که تعداد  افراددچار آسیب نخاعی  بسیار کم است  در حالی که به دلیل تصادفات و دیگر موارد هر ساله چندین هزار نفر دچار آسیب نخاعی می شوند .

 اگر شرایط جامعه برای پذیرش  و مشارکت فعال  این قشر مناسب  نشود ، بی شک  هر کسی که مبتلا به آسیب نخاعی  شود  ،آن موقع درمی یابد  که زندگی چقدر سخت و مشکل است .

البته بعضی از افراد  دچار آسیب نخاعی با سخت کوشی و  تلاش  توانسته اند به موفقیت های مهمی برسند و سهم مهمی در سازندگی  جامعه خود داشته باشند ،بعضی از آنها مدارج علمی را طی کرده  و شغل های مهمی کسب کرده اند و به جای آنکه  نیازمند  حمایت باشند ، خود به دیگران یاری می رسانند  و حتی  سازندگی های فراوانی در جامعه خود داشته اند  و به روایتی دیگر باعث  افتخار  جامعه خود شده اند و یک نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشیم  توجه به این موضوع مهم است  که افراد دچار آسیب نخاعی  به علت آنکه محدودیت های حرکتی دارند ، مجبورند  از قدرت فکری  خویش بیشتر بهره ببرند و به همین خاطر افراد باهوش و خوش  فکری  هستند و اگر بتوانند در جامعه  حضور فعال یابند تاثیرات درخشانی را در جامعه به جای خواهند گذاشت .

 اگر بخواهیم جامعه ای  داشته باشیم  که تمامی افراد آسیب نخاعی آنها فعال بوده و با موفقیت زندگی کنند باید زمینه رشد و مشارکت آنان را مهیا سازیم  .اما ممکن است این سوال در ذهن ما پدید  پدید آید که ما چگونه می توانیم  به این قشر  باهوش و با استعداد کمک کنیم تا آنان بتوانند در جامعه حضور یافته  و فعالانه مشارکت نمایند ؟ مهم ترین اقدام  تلاش برای آشنایی با این عزیزان است و این می تواند نگرش  ما را نسبت به آسیب نخاعی  اصلاح نماید و از طرفی به ما کمک خواهد کرد که از این عارضه پیشگیری کرده وبه آن مبتلا نشویم و از طرفی  بتوانیم به سهم خود  شرایط جامعه را برای  حضور آنان مهیا نماییم .

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و افزایش  دانسته های خود  به سایت های  www.isaarsci.ir   و  www.scia.ir   مراجعه نمایید .  

بی شک جامعه ای  که بتواند برای رشد و موفقیت  این اقشار تلاش نماید،   باعث می گردد که یک امنیت خاطر برای همه افراد  پدید آید   و بی شک هر کسی در ذهن خود خواهد سپرد که اگر اتفاقی  برای اونیز  روی دهد  ، جامعه با آغوش باز او را برای رشد  و موفقیت حمایت خواهد کرد  .

اکنون شما می توانید  کمک بزرگی به سازندگی جامعه خود کنید  .  تنها کافی  است که این مطلب را برای پست الکترونیک  دوستان خود بفرستید ، بدین طریق شما قدم بزرگی برای توانمند سازی  جامعه برداشته اید و چه بسا این اقدام شما باعث ارتقاء  آگاهی یک شخص شود و  همین کار هرچند کوچک اما بسیار باارزش   باعث شود که این شخص  بتواند از یک  آسیب نخاعی پیشگیری نماید و یا باعث تصمیمی در آن شخص  شود که به توانمند سازی  افراد نخاعی کمک  های بسیار مهمی بکند  . 

 طرح مشارکت  در  ارسال مطالب آموزشی  آشنایی با آسیب نخاعی از طریق پست الکترونیک " یک طرح خلاقانه است  که همزمان  با دومین  کنفرانس  اینترنتی  آموزش  جامعه با مشکلات و توانمندی های افراد دچار  آسیب نخاعی   اجرا می شود و  از همه اعضای جامعه می خواهد با استفاده از پست الکترونیک  ، دانسته های  دیگران  را در خصوص آسیب نخاعی ارتقاء دهند  تا بدین طریق بتوانیم هم از وقوع آسیب نخاعی پیشگیری کنیم و هم افراد آسیب نخاعی را توانمند سازیم تا آنان  به افراد سازنده ای در جامعه تبدیل شده و با سرعت بیشتری  جامعه را بسازند و تجربه نشان می دهد که آن دسته از افراد نخاعی که توانسته اند توانمندیهای  خود را ارتقاء دهند ، به افرادی   تبدیل شده اند که کمک های  فراوانی  به دیگران  کرده اند  و با همت خود در راه سازندگی جامعه  قدم های  موثری را برداشته اند   و اما برعکس  در جوامعی که این افراد را فراموش کرده اند ، پس  از مدتی به علت  بیماری ها و مشکلات فراوانی که  برای این قشر گرانقدر   رخ می دهد   هزینه های سنگینی بر جامعه تحمیل شده است تا  فقط بتوانند از این افراد مراقبت  کنند .

 پس از امروز تا جایی که می توانید  به دوستان خود  پیام آشنایی با آسیب نخاعی را ارسال نمایید و آنگاه مجموع  پیام هایی را که  ارسال کرده اید یادداشت کرده  و به لینک زیر مراجعه نموده  و گزارش آن را در قسمت ارتباط با ما  به همراه نام خود  ارسال نمایید تا نام شما به همراه تعداد پست الکنرونیک ارسال شده ثبت شود تا بدین وسیله  بتوان این اقدام ارزشمند را در فضای  وب ماندگار نمود  .گزارش  این اقدامات ارزشمند  به طور مرتب در سایت های کنفرانس  جهت علاقمندان ارائه خواهد شد تا آنان نتایج این اقدام ارزشمند را در سطح جامعه  مطلع شوند .

 

 

لینک صفحه ثبت پست الکترونیک به همراه تعداد پست الکترونیک ارسال شده