نقش روانشناس دردرمان دردهای مزمن افرادنخاعی

   

   
   

www.isaarsci.ir

   

 

 

 



این مقاله درسال 2008 توسط دکترآلینا.ام.کلاوی جو-پاسیک ازروانشناسان مرکزکنترل درد ایندیاناپلیس درقالب پرسش وپاسخ وباعنوان روانشناسی درد ارائه شده است.

سئوال: من یک درددائمی وشدیددرناحیه پشت خوددارم(که هرروزساعت 8 به اوج خودمی رسد)و مدت 15 سال است که بااین درد مزمن زندگی می کنم. بااین وجود توانسته ام همیشه روحیه خوبی داشته باشم وخوش بینانه فکرکنم. اما واقعا" سخت است خیلی سخت.اخیرا" پزشک من مرابه یک روانشناس ارجاع داد.اما چرا اواین کاررا کرد؟ آیا اوفکرمی کندکه من دیوانه شده ام و یک درد ساختگی و کاذب دارم؟ وقتی که درد در جسم وبدن من وجوددارد،پس یک روانشناس چه کارمثبتی می تواندانجام بدهد؟

پاسخ: من می توانم احساس شما را درک کنم.اما فرستادن شما نزد روانشناس به این دلیل نیست که پزشک شما اعتقاددارد شما15سال راباتخیل خیال درد شدید گذرانده اید. بلکه به این علت است که شما بتوانیدبرای درمان درد مزمن خودازتخصصهای مختلف بهره بگیرید.



پزشک شما معمولا" متخصص روانشناس رابه این دلیل برای درمان شما معرفی می کند که اواعتقاددارد استفاده ازمتخصصین رشته های مختلف بهترین روشی است که می توان برای درمان دردمزمن شما بکاربرد.بااستفاده ازاین روش، کارشناسان رشته های مختلف می توانند با هدف کاهش درد وافزایش توان شما برای انجام کارها، با یکدیگر همکاری کنند.بنابراین دراین راستا به "توانائیهای شما" توجه می گردد.

برنامه های درمانی که درآنها ازتخصص های مختلف استفاده می شود(همانندبرنامه های کاربردی ارائه شده در محل کارمن یعنی مرکز کنترل درد ایندیاناپلیس) به این نکته توجه می کنندکه به چه صورت می توانند درد های مزمن را آنطورکه شمادوست دارید،در کل زندگی و فعالیت شما کنترل نمایند. متخصصین گروه درمانی با همکاری یکدیگر این امکان را برای شمافراهم می کنند که بتوانید توانائیهای خودتان را بهبودبخشید.

درضمن من مطمئن هستم با تجربه ای که دارید، می دانیدکه باید بابت دردمزمن خود هرکاری بکنید.بطورکلی داشتن درد آن هم درتمام مواقع یک عامل استرس زای دائمی محسوب می شود. به علاوه دردهای مزمن می توانند باعث شوندکه خیلی ازکارهائی را که درگذشته انجام می داده ایدکنارگذاشته ودرنتیجه ممکن است علائم اضطراب و افسردگی رابه دنبال داشته باشند. بسته به تاثیربازدارنده ای که دردبرروی شما می گذارد ونقشی که درزندگی شما بازی می کندمی تواندمنجربه اضطراب، افسردگی  و اختلالات ترس گردد.بطورخلاصه درد مزمن تاحدودی فراتراز یک تجربه جسمی است، به همین دلیل بیشتر لازم است که یک برنامه مناسب درمانی برای آن درنظرگرفته شودتااینکه تنها به جنبه جسمی آن پرداخته شود.


اجازه دهیدبه طورخلاصه آنچه که دراولین ملاقات انجام می دهم راتوضیح دهم.این مسئله می تواندکمک کندکه از نگرانی های شما براي مراجعه به یک روانشناس کاسته شود.

دراولین ویزیت من سعی می کنم تصورکنم که دردبیماربه چه نحوی برروی زندگی او تاثیرمی گذارد.همانگونه که قبلا" ذکرشد،بسیاری ازبیماران به دلیل احساس افسردگی یا اضطراب به من مراجعه می کنند.زندگی با عوارض مزمن مقداردیگری ازاسترس را درزندگی بیمارایجادمی کند.به همین دلیل درمواقع مراجعه افرادمبتلا به عوارض مزمن ابتدابه ارزیابی نحوه تطابق بیمار با زندگیشان پرداخته و مواردی که قادربه تطبیق باآنها نیستند را بررسی می کنم .همچنین اگرامکانات وروشهائی وجودداشته باشندکه بیماربتواندبرای کمک به مقابله با دردخودازآنها استفاده نماید،نیزارزیابی می نمایم.

بعدازاولین ویزیت گروهی ازمتخصصین رشته های مختلف که درمرکز کنترل درد حاضر هستند، درموردبرنامه های درمانی خاص بیماربه مباحثه می پردازند. من فهمیده ام که این روش گروهی برای بیماران مبتلا به دردهای مزمن خیلی مفیداست : دراین روش تمرکزتمام متخصصین برروی بهبودکیفیت زندگی بیماران است وما می توانیم برروی تمامی درمانهای ارائه شده به بیمارتوجه کنیم. باکارگروهی می توانیم بهترین توصیه هارا به بیماران داشته باشیم.البته استفاده ازهرگونه روش درمانی،همیشه به پذیرش بیمار بستگی دارد.

لازم نیست که هربیمار با من ویزیت (یا ویزیتهای) مجدد داشته باشد. برنامه درمانی هرکسی کاملا" اختصاصی است وبستگی به نیازهای فرددارد.

برای مثال بعدازارزیابی بیمار ممکن است فکرکنم که لازم است او ازیادگیری برخی از فنون آرامش عضلانی وعصبی (relaxation) بهره مندشود.شایدزندگی با دردمزمن باعث شده باشد که وضعیت بدن وذهن بیمار به حدی وخیم شده باشدکه قادر به آرام سازی بدن خودنباشد. اگر وضع روحی وجسمی بیمار وخیم باشد می تواندواقعا"دردروزانه فردرا تشدیدکند.

وقتی روی این بیماران کارمی کنم ممکن است لازم باشد به آنها فنون مختلف آرامش بدن،تنفسهای دیافراگمی و تمرینات ذهنی را آموزش دهم تا بتوانند ازآنها برای آرامش جسمي  وروحی خوداستفاده کنند. پس ازآن نیزروشهائی وجوددارندکه بیمارمی تواند برای کنترل درد واسترس زندگی روزانه خودازآنهااستفاده کند.کاهش تنشها می تواند باعث تسهیل انجام برخی ازکارهای روزانه ای که مشکل هستندشودومتعاقب آن کاهش درد و افزایش میزان انجام کارها با دردکمتررخ خواهدداد.

ویزیت شما توسط روانشناس نبایستی باعث شود که شما احساس کنیدکه فقط پزشک از وضعیت روحی شما سئوال می کند،بلکه درحقیقت ویزیت روانشناس منجربه این خواهدشدکه او واقعا" به حرفهای شما گوش می دهدو ازرنجهائی که ازدردمزمن درطولانی مدت کشیده ایدمطلع می گردد. امیدوارم با توضیح خلاصه ای که از نقش یک روانشناس دردرمان دردهای مزمن ارائه کرده ام،از مزایای مراجعه ای که به او می کنیدآگاه شده باشید.بنابراین بطورکلی روانشناس با همکاری خودتان آنچه که برای شما بهترین است راتعیین خواهدکرد،تابتوانیدبطورمناسب تری بادردمزمن برخوردکرده و به زندگی خود برگردید.

****

منبع: مقاله "نقش روانشناس دردرمان دردهای مزمن افرادنخاعی"-مترجم: مهندس عباس كاشي - (ohealth2007@yahoo.com) - انتشار : مركز ضايعات نخاعي جانبازان - شهریور ماه 1388 - برگرفته از سایت: http://www.spineuniverse.com

 

 

 

 

   

 

 

بازگشت به صفحه اصلی  

 

 

 

 

 

 

براي اطلاع از به روز رساني سايت  مشترك  شويد

 
 





Powered by WebGozar

 

مرکز ضايعات نخاعی جانبازان

 مهرماه  هزار سيصد و هشتاد و چهار

info@isaarsci.ir

Copyright © 2005  Isaarsci  Website . All rights reserved